2024. május 14. - Bonifác

Sickratman nem bűnös

Többet kell tűrniük a közszereplőknek az átlagembereknél a véleménynyilvánításban - írta csütörtöki közleményében a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) annak kapcsán, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében kimondta: a Balra át! című zeneszámmal nem
2009. február 12. csütörtök 15:13 - Hírextra
A TASZ álláspontja szerint a jogerős ítéletnek fontos üzenete van: "a közhatalom gyakorlói és a közszereplők kötelesek viselni a szélsőséges kritikát is", Grespik Lászlónak pedig a Fővárosi Közigazgatási Hivatal korábbi vezetőjeként tűrnie kellett volna akkor a szélsőséges beszédet is.
A TASZ úgy látja, hogy a bíróság megerősítette: a bírálat, a kritika és a véleménynyilvánítás szabad Magyarországon.

Grespik László 2004-ben jelentette fel Paizs Miklós zenészt, művésznevén Sickratmant becsületsértés miatt. A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2007-ben felmentette Paizs Miklóst, majd 2008-ban a Fővárosi Bíróság bűnösnek mondta ki becsületsértés vétségében, és egy év időtartamra próbára bocsátotta. Harmadfokon a Fővárosi Ítélőtábla bűncselekmény hiányában felmentette az előadóművészt.

Az ítélet szerint a zeneszám szövegének Grespik Lászlóra vonatkozó része a véleménynyilvánítás szabadságának határain belül van. A bíróság szóbeli indokolásában elmondta, a Balra át! című dalban megjelenő, Grespik Lászlóra vonatkozó vélemény "nem súlyosan gyalázkodó, és nem éri el azt a szintet, ami az emberi méltóságában sértené a Fővárosi Közigazgatási Hivatal volt vezetőjét".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását