2024. május 14. - Bonifác

100-szor annyit kap a súlyemelő

Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter 300 ezer forintos támogatásban részesítette Baranyai János súlyemelőt, aki a pekingi olimpián súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, hazatérése után megműtötték, s csak nemrég kezdhette újra az edzések
2009. január 26. hétfő 20:08 - Hírextra
A tárcavezető hétfőn személyesen nyújtotta át a pénzjuttatásról szóló dokumentumot a versenyzőnek abban az V. kerületi rendelőintézetben, ahová utókezelésre jár.

Baranyait, akinek szakításgyakorlat közben, a 148 kilós teher alatt fordult ki a jobb könyöke a nyári, ötkarikás játékokon, sérülése miatt jelentős anyagi veszteség is érte, s mivel a súlyemelő-szövetség anyagi helyzete nem kedvező, csak olyan betegbiztosítást kötöttek rá, amely baj esetén csupán minimális kártérítést garantál. Elmondása szerint egészen pontosan háromezer forintot kapott biztosítási "bánatpénz" gyanánt, miközben minimálbérből él, Oroszlányban edz, s csak a versenyekre utazik klubjához, a Nyíregyházára.

A súlyemelőn mindenesetre már nyoma sem látszik a műtétnek, s egy pekingi tetoválás került a szörnyű látványhoz képest végül is szerencsés végkimenetelű sérülés helyére. Pályafutása újrakezdéséhez azonban a jelenleginél biztosabb anyagi háttér is kellene neki, ezért is jött jókor - a Bodnár András pólós olimpiai bajnok vezette Mező Ferenc Közalapítvány százezer forintja után - a mostani miniszteri segítség.

"Felhívott Gyenesei István sportért felelős miniszter, és ígéretének megfelelően most támogatást kaptam tőle" - mondta Baranyai, aki a pekingi sokkot követő felépülés után a múlt év végén öt kilóval próbálkozott első alkalommal, jelenleg 80 kilónál tart, s az a célja, hogy ismét elérje az olimpia előtti 150 kg körüli tudásszintjét.

"Szeretnék ott lenni a novemberi, dél-koreai vébén, remélem sikerül, nincs panaszom és úgy érzem, hogy napról napra jobban megy az emelés" - mondta.
Gyenesei az MTI kérdésére így fogalmazott:

"A pekingi dráma után nagy volt az együttérzés Baranyai János iránt, de ez segítségben már nem nyilvánult meg. Örülök, hogy nekem lehetőségem nyílt adni. A 300 ezret átutaltuk a sportoló egyesületének, amely az összeget csakis az ő felkészítésére használhatja fel".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását