2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Aki borostás az lúzer

Újabb meghökkentő, érdekes, és valós életünket fenekestül felforgató felmérést publikált az ország egyik legkedveltebb napilapja, amelynek neve megegyezik az apró, csípős, fekete bogyószerű fűszer elnevezésével.
2009. január 25. vasárnap 08:59 - Pásztor Balázs
Hihetetlen, hogy ezeknek a tudósoknak mennyi idejük van - és hogy ezért mennyi pénzt kapnak. Nemrégen például egy tudóscsoport kikísérletezte az ideális sajtosszendvics képletét, most meg arra eszméltek rá, hogy a borostás férfiak - legalábbis Eduard király egykori tartományában - sokkal lúzerebbek, mint akik nem azok. Ebből persze arra is következtethetünk, hogy Clint Eastwood, George Clooney és Dr. House nem Walesből származott, ők ugyanis borostájukkal hódítottak.

A rettentően érdekfeszítő felmérés kimutatta - amely húsz évet vett igénybe (itt szeretnénk megjegyezni, hogy ezt az időt semmiképp nem lehetett volna valami értelmesebbre, mondjuk a pénisztágítók továbbfejlesztésre felhasználni) -, hogy a borostás férfiak közül sokkal többen halnak meg agyvérzésben és infarktusban, mint a csupasz képű társaik. A Hírextra szerkesztősége csak zárójelben jegyzi meg, hogy a reformkorban ugyanez a felmérés pont ennek fordítottját mutatta volna ki és a jelenségnek semmilyen biológiai oka nincs. Hogy miért is? Mindjárt rávilágítunk.

Induljunk ki abból a bulvárújságok intellektuális színvonalát teljességgel jellemző mondatból, amit a fűszeres lap közöl tisztelt olvasóival: „Érdekes módon a ritkábban borotválkozók között nagyon sok volt a nőtlen férfi. Vajon hogyan függ össze mindez?” A kedves olvasók nyilván ki nem találnák, hogy azért, mert a nős férfira néha rászól a kedves neje, hogy „Borotválkozzá mán meg, vazze!” - emiatt nincs borostája. Tehát a borostás férfiak nem azért nőtlenek mert szőrös az arcuk, hanem azért szőrős az arcuk mert nőtlenek (mivel nincs ki rászóljon, és e-nélkül a lelkes férfinép hajlandó némi slamposságra).

A reformkorban viszont épp fordítva volt: ott a szakállas-bajszos, de minimum a borostás férfiak hódítottak, és a „csupasz patkányok” meg hoppon maradtak. És mert hoppon maradtak, ezért lelkileg elhanyagoltak voltak, ami persze megnöveli a testi bajokat is, mint az infarktus és az agyvérzés. Látják, ennyire egyszerű, és ehhez csak némi józan paraszti ész kellett.

De nem, ugyanis a "nem pirospaprikának nevezett bulvárlap" megkérdezte dr. Bense Tamás háziorvost, hogy szerinte vajon mitől lehet ez. A válasz, bármily meglepő: ugyanaz, mint a miénk, kissé hosszabban, a reformkort kihagyva. De nem lenne bulvár a bulvár, ha szakértő mellett meg nem szólaltatnának valamilyen celebet, aki bár lepkefingnyit nem ért a témához, de neve miatt tízszer több olvasót vonz a cikk, mintha nem lenne ott. Ez esetben Nacsa Olivér volt a díszpéldány, aki elmondta, hogy ő az egyetlen kivétel, aki erősíti a szabályt. Köszönjük Olivér!

Aki nem hiszi, nyaljon sót!
Forrás: Bors
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását