2024. május 21. - Konstantin

A magyar film napjai

Többek között Tarr Béla, Bacsó Péter és Elek Judit filmjeit is műsorra tűzi A magyar film napjai elnevezésű sorozatában a Duna Televízió a 40. Magyar Filmszemle idején, január 26. és február 3. között.
2009. január 24. szombat 11:06 - Hírextra
A televízió közleménye alapján a Duna TV kulturális műsorai, a Kikötő és a Duna Mozi szemle-összefoglalói mellett minden nap több játék-, dokumentum- és kisjátékfilmet is vetítenek a legfrissebb magyar filmtermésből.

Az ünnepi sorozat keretében kerül sor Tarr Béla A londoni férfi című alkotásának televíziós premierjére, emellett a Duna TV műsorra tűzi az idén a Magyar Mozgókép Mestere címmel kitüntetett Elek Judit A hét nyolcadik napja, valamint a filmszemle Életműdíjával jutalmazott Bacsó Péter De kik azok a Lumnitzer nővérek? című moziját is.

A korábban díjazott alkotások közül bekerült a sorozatba Rohonyi Gábor Konyec - Az utolsó csekk a pohárban, Hajdú Szabolcs Fehér tenyér, illetve Tolnai Szabolcs Fövenyóra című játékfilmje is. A tavalyi Filmszemlén kitüntetett dokumentumfilmek közül a Szirmai Márton által rendezett A süllyedő falu, Kovács Kristóf humoros munkája, a Malaccal teljes, valamint a Karlovy Vary-ban a legjobb dokumentumfilm díjával jutalmazott Letűnt világ, Nemes Gyula filmje is képernyőre kerül.

A Duna TV tájékoztatása szerint műsorra tűzik többek között El Eini Sonia Csendesfilmjét a holokauszt túlélő Kőnigh Juditról, két fiatal rendező, Pálos Péter és S. Takács András szabálytalan "úti-dokumentumát" New Yorkról és az ott élő magyarokról (New York-Budapest), az idei versenyfilmek közül Gyarmathy Lívia Kishalak... Nagyhalak... című munkáját, Feszt Judit és Somogyvári Gergő Csempelevél című portréját egy Portugáliában élő brazil emigráns művészről, valamint az első filmes Konecsny Emőke rendkívül izgalmas filmjét egy "csodálatos szerelmi történetről" (Gogo And George).

Páger Antal születésének 110. évfordulójára a legendás színész két filmjével, a Hattyúdallal és a Házassággal emlékezik a Duna TV.

A televízió ünnepi összeállítását február 2-án este rövidfilmek zárják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását