2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tiltakozás a parkolási rend miatt

Polgári engedetlenségi akcióra és demonstrációra készülnek civilek a parkolási zónák kiterjesztése és a díjak emelése miatt február elején Pécsett - írta kedden az Új Dunántúli Napló.
2009. január 20. kedd 10:10 - Hírextra
Fodor Ibolya szervező elmondta: utak lezárását tervezik és azt szeretnék, ha a hozzájuk csatlakozó autósok egy napig nem fizetnének parkolási díjat. Kezdeményezéseikről hamarosan szórólapokon értesítik a gépkocsi-tulajdonosokat a baranyai megyeszékhelyen.

A szervező indoklása szerint akcióikkal arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy Pécs a zónák kiterjesztésével végképp eltávolodott a fizetőparkolás bevezetésének eredeti céljától, a belváros védelmétől.

Gámán Imre, a parkolótársaság ügyvezetője közölte, hogy a zónakiterjesztés a parkolás szabályozása miatt és sok helyütt a lakók kérésére történik.

A pécsi fizetőparkolók határait januárban és áprilisban bővítik, a díjak 11-23 százalékkal emelkednek, a kedvezményezettek, ingyen parkolók köre azonban tovább bővülhet - olvasható a baranyai napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását