2024. május 14. - Bonifác

Elbocsátások haláleset miatt

Öt klubvezető, illetve csapatorvos kapott meghatározatlan idejű eltiltást Alekszej Cserepanov orosz jégkorongos októberi halála miatt.
2009. január 18. vasárnap 11:10 - Hírextra
A profiliga (KHL) Cserepanov klubjának, az Avanatgard Omszknak az elnökét, igazgatóját, valamint a két csapatorvos munkaviszonyát függesztette fel. Így járt a tragikus mérkőzésnek otthont adó Vityaz Csehov elnöke is.

A mérkőzés alatt elhunyt 19 éves hokist a világ egyik legnagyobb ígéretének tartották. A 2006/07-es idényben az orosz ligában a legjobb újoncnak választották, mind a gólok (18), mind pedig a pontok (29) tekintetében rekordot döntött, mint elsőéves. A tehetség tengerentúli (NHL) játékjogát 2007-ben az előkelő 17. helyen foglalta le a New York Rangers, és akkor tüzetes orvosi vizsgálaton esett át a játékos. A boncolás megállapította, hogy a fiatal csatár doppingolt. A játékos klubja korábban azt a nyilatkozatot tette közzé, hogy minden "alkalmazottjánál" végeznek, szív-, illetve vérvizsgálatot, ám nem találtak semmi rendkívülit. Könnyen elképzelhető, hogy az Avantgard Omszk ellen büntetőeljárás indul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását