2024. május 24. - Eszter, Eliza

Még mindig keresik az óbudai, túszejtő bankrablót

Továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség a Flórián téri bankrablás elkövetőjét - mondta Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese az MTI-nek kedd este.
2009. január 14. szerda 03:17 - Hírextra
A rendőrök kora estére befejezték annak a tízemeletes Miklós utcai panelháznak az átvizsgálását, ahova a Flórián téri rablást követően az elkövető feltehetően bemenekült.

Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese még a helyszínen elmondta: pár lakásba nem jutottak be, ezeket a tulajdonos hazaérkezése után vizsgálják át.
Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy a kommandósok nem sokkal háromnegyed hat után elhagyták a helyszínt, de a Miklós utca 9-15. szám alatti tízemeletes panelház környékét továbbra is fegyverrel a kézben őrizték a rendőrök. A lakókat ellenőrzés után engedték vissza otthonukba.

Szemtanúk elmondása szerint a feltételezett rabló korábban egy személyautóval már elmenekült a helyszínről.A rabló azután ment be a lakóházba, hogy megpróbálta kifosztani az Erste Bank Flórián téri fiókját kedden kora délután.

Sass Oszkár elmondta, hogy a férfi két óra előtt nem sokkal lépett be a pénzintézetbe, lefegyverezte a biztonsági őrt, majd a pénz átadására szólította fel a bank alkalmazottait.

A bank munkatársai riasztották a rendőröket, akik a helyszínre érve megzavarták a bankrablót. A férfi ezután egy túszt ejtve elmenekült a pénzzel együtt a helyszínről. A túszt, aki a bank egyik férfi alkalmazottja, később elengedte.

Arról nincsenek információk, hogy lövés dördült-e a bankfiókban. A rablás során a biztonsági őr, a rablóval való dulakodás miatt, könnyebben megsérült - mondta Sass Oszkár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását