2024. április 29. - Péter

Újabb két ember fagyott halálra

Újabb két ember szenvedett fagyhalált a hét elején Borsod-Abaúj-Zemplénben, ezzel tizennyolcra növekedett október közepétől a hideg miatti áldozatok száma a megyében - tájékoztatta a rendőrség kedden az MTI-t.
2009. január 13. kedd 12:45 - Hírextra
Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: Harsányban egy 57 éves helyi férfira szociális munkások találtak rá kedden holtan a lakásában. A szomszédok elmondása alapján az elhunyt nem fűtött a lakásban, és rossz szociális körülmények között élt.

Pácinban egy 61 éves férfira az előző esethez hasonló körülmények között találtak rá hétfőn. A szomszéd elmondása alapján a házban évek óta nem volt fűtés, amit a helyszíni szemle során beszerzett adatok is igazoltak. Nem volt sem tűzifa, sem pedig más fűtőanyag a portán - tette hozzá a szóvivő.

Gaskó Bertalan elmondta: a halálesetek oka a beszerzett orvosi szakvélemények alapján mindkét esetben a kihűlés volt. A rendkívüli halálesetek kapcsán megindított eljárásokban idegenkezűségre utaló nyomok nem merültek fel.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a megyében a kihűlés áldozatainak csaknem 80 százalékát fűtetlen lakásában, vagy házának udvarán érte a halál. A közhiedelemmel ellentétben a kihűléses halálesetek kisebb része történt közterületen, az elhunytak közül mindössze egy volt hajléktalan.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását