2024. május 3. - Tímea, Irma

Bepipult a királynő

Hallgatást parancsolt a brit uralkodó a szolgálatában dolgozó udvaroncoknak, megelégelve, hogy a királyi család legbensőségesebb ügyei is rendre utat találnak az e sztorikon boldogan és hosszan csámcsogó bulvársajtóhoz.
2008. december 29. hétfő 07:03 - Hírextra
A News of the World udvari bennfentesei szerint az uralkodóházat szolgáló alkalmazottaknak - a főkomornyiktól az udvarhölgyeken és öltöztetőkön át a takarítókig - új szerződést kell aláírniuk, amely megtiltja, hogy munkájukkal kapcsolatban bármilyen értesülést megosszanak hozzátartozóikkal és barátaikkal. Emellett távozásuk esetén vissza kell adniuk minden olyan tárgyat - köztük még a legártatlanabb üdvözlőlapokat is -, amelyeket alkalmazásuk idején a királyi családtól kaptak, sőt személyes naplójukat is be kell szolgáltatniuk.

Azok az udvari alkalmazottak, akik az új munkaszerződést nem hajlandók aláírni, elbocsátásra számíthatnak.

A lap értesülése szerint a szigorítást David Walker, a királyi háztartás operatív ügyintézésével megbízott főtisztviselő - a Master of the Household - kezdeményezte. A Walker által elrendelt pletykastop azonban felháborodást keltett a királyi ház alkalmazotti gárdájának körében, mivel az "ártatlan pletykák" kiszivárogtatása eddig "a munkakör része volt", és sokan úgy érzik, hogy a rendelkezés emberi jogokat sért.

A News of the Worldnek nyilatkozó bennfentesek egyike szerint a régebben udvari alkalmazásban állók némelyike meg is tagadta az új szerződés aláírását, abban a reményben, hogy az ellenkezés híre eljut II. Erzsébet királynő füléhez, és az uralkodó végül ejti a nevében elrendelt hivatalos "szájzárat".

A tilalom kiterjed az emléktárgyak áruba bocsátására is. Az interneten például folyamatosan több száz olyan karácsonyi üdvözlőlapra folyik a licit, amelyet a királyi család tagjai írtak alá, és amely az ő fotójukat ábrázolja. Egy-egy ilyen kártyáért akár ötezer fontot (csaknem másfél millió forintot) is be lehet zsebelni; a legnépszerűbbek a királynő, illetve a néhai Diana hercegnő által személyesen küldött lapok.

A leghírhedtebb nyerészkedő azonban Paul Burrell, Diana egykori személyi inasa, aki becslések szerint 25 millió fontot kasszírozott könyvekből, tévéinterjúkból és emléktárgyak értékesítéséből.
Burrell egyik könyvében felfedi: a walesi hercegnő kevesebb mint egy évvel az életét kioltó párizsi autószerencsétlenség előtt azt írta neki, hogy férje, Károly trónörökös merényletet készít elő ellene, mégpedig úgy, hogy halála autóbalesetnek tűnjék.

A volt inas ugyanakkor a Diana halálának körülményeit vizsgáló, azóta lezárult bírósági eljáráson "teljesen lehetetlennek" nevezte, hogy merénylet történt volna.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását