2024. május 28. - Emil, Csanád

Új ranglista

Csütörtöktől, vagyis a 2009-es év kezdetétől új rendszer szerint készül a cselgáncsozók világranglistája, a magyarok hét különféle viadalon - köztük hazai környezetben is - szerezhetnek pontokat.
2008. december 28. vasárnap 17:45 - Hírextra
A judoinfo.hu szaklap elemzése szerint újévtől Világkupákon, Grand Prix-, Grand Slam- és Masters-versenyeken (utóbbi három pénzdíjas), továbbá kontinensbajnokságokon, világbajnokságon és olimpián lehet majd pontokat gyűjteni. A pontok a megszerzésük évében 100 százalékban számítanak, majd minden évfordulón 25 százalékot veszítenek értékükből. Minden dzsúdósnak az öt legmagasabb pontszámát adják össze, ez alapján alakulnak ki a súlycsoportos rangsorok.

A sorozat első pontszerző versenye január 24-én Tbilisziben a férfi, illetve Szófiában a női Világkupa-viadal lesz. A hagyományos budapesti Vk-állomásra, a Hungária Kupára február 14-én és 15-én kerül sor, amelyet a 2009-es évben a férfiak számára rendeznek meg.

Az aranyérem Világkupa-viadalon 100 pontot, Eb-n 180-at, GP-n 200-at, GS-en 300-at, Mastersen 400-at, vb-n 500-at, olimpián pedig 600-at ér.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását