2024. május 2. - Zsigmond

Jön az új lemez

Az új esztendő márciusában jelenik meg a U2 együttes új albuma, amely a tizenkettedik lesz az ír banda stúdiólemezeinek sorában. Bonóék legutóbb 2004-ben jelentkeztek sorlemezzel, a How To Dismantle An Atomic Bomb című többszörös Grammy-díjas koronggal.
2008. december 19. péntek 12:03 - Hírextra
A No Line on The Horizon nemzetközi megjelenését március 2-ára tervezik, Észak-Amerikában egy nappal később kerül az üzletekbe.

Az új U2 album kiadását eredetileg 2008 végére tervezték, ám az együttes tagjai szeptemberben bejelentették, hogy további dalokat írnak, így a megjelenés átcsúszott jövőre.

Az albumon már évek óta dolgozik a társaság. A munkát az amerikai Rick Rubin producerrel kezdték, aki egyebek között a Run DMC, a Beastie Boys, a Red Hot Chili Peppers és Johnny Cash lemezei készítésénél bábáskodott. Ennek az együttműködésnek a jelek szerint azonban vége - nyilatkozta nem régiben Edge, a U2 gitárosa.

Ismét bekapcsolódott a lemezkészítés munkálataiba Brian Eno és Danny Lanois, akikkel az együttes már dolgozott korábban.

Edge a készülő albumról azt mondta, hogy olyasféle hangzása lesz, mint általában a U2 lemezeinek, de mégsem hasonlít a korábbiakhoz.

A How To Dismantle An Atomic Bomb című lemezből több mint kilencmilliót adtak el. Az együttes összesen nyolc Grammy-díjat kapott érte 2005-ben, köztük az év albuma és az év rockalbuma, valamint a Vertigo című dal a legjobb rockdal kategóriában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását