2024. április 26. - Ervin

Előzetesben az OMMF vezető tisztségviselője?

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csütörtökön kezdeményezte az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) két vezető tisztségviselőjének előzetes letartóztatását - mondta Csécsi Soma, az NNI helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-nek. A két veze
2008. december 18. csütörtök 16:08 - Hírextra
A Nemzeti Nyomozó Iroda szerda reggel vette őrizetbe a főfelügyelőség elnökét, Papp Istvánt és az ellenőrzési főosztály vezetőjét, Cseke Zoltánt. Mindkettejüket hét rendbeli hivatali visszaéléssel gyanúsítják.

Papp István és Cseke Zoltán a gyanú szerint munkaügyi szabálytalanságok miatt elmarasztalt cégeknek olyan hamis igazolásokat állított ki, amelyek felhasználásával a vállalkozók közbeszerzési pályázatokon indulhattak és állami támogatásokat igényelhettek.

Az MTV hírportálja úgy értesült, hogy az NNI gazdaságvédelmi főosztálya egy időben több helyszínen, így a munkaügyi főfelügyelőség irodáiban is házkutatást tartott; a nyomozók dokumentumokat és számítógépeket foglaltak le.

November 5-én a szervezet közép-magyarországi dolgozói közül hivatali visszaélés megalapozott gyanúja miatt már négy személyt büntetőeljárás alá vontak, a nyomozás során beszerzett adatok alapján került sor szerdán a két vezető beosztású köztisztviselő őrizetbe vételére.

A főfelügyelőség elnöke szerda délelőtt tartott volna sajtótájékoztatót a szervezet éves tevékenységéről, helyette azonban azt a felügyelet szóvivője tartotta. Gedeon András ennek indokaként azt mondta, hogy az "elnöknek hirtelen más elfoglaltsága adódott".

A szociális tárca sajtófőnöke, Nothoff Ingrid közölte: nem nyilatkoznak a vizsgálat lezárultáig.
Papp István az OMMF honlapján lévő információk szerint 1992-től dolgozik a főfelügyelőségnél, és 2005 óta elnöke a szervezetnek. Cseke Zoltán 2008-ban lett az OMMF törvényességi és ellenőrzési főosztályának vezetője, előtte szakmai ellenőrzési osztályvezető és elnöki titkárságvezető volt a szervezetnél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását