2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az új Fradi stadion tervei

Csütörtökön ünnepélyes keretek között bemutatták a Ferencváros labdarúgócsapata leendő stadionjának terveit; a létesítményt várhatóan 2010-ben kezdik el építeni."Egy olyan vonzóan esztétikus létesítményt szeretnénk felépíteni, amely később akár a főváros
2008. december 18. csütörtök 19:25 - Hírextra
Az eseményen elhangzott, hogy a beruházás körülbelül 50-60 millió euróba (13,3-15,9 milliárd forint) kerül majd. A futballstadiont a jelenlegihez képest az első látványtervek alapján kilencven fokkal elforgatják, mellette egy négy-, valamint egy háromcsillagos szálloda, továbbá szórakoztató- és egészségügyi központ létesült. A klub múzeuma és hivatalos boltja mellett éttermek és bárok várják majd a látogatókat a területen.

"A jövő év még mindenképpen a tervezés ideje, a következő három-négy hónapban véglegesítjük az elképzeléseinket, ehhez az önkormányzat és a szurkolók segítségét szeretnénk kérni" - mondta McCabe, majd hozzátette: a gazdasági válság miatt egyelőre semmit sem tudnak biztosra mondani.
"Az Európai (UEFA) és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szabályainak teljesen megfelelő stadiont fogunk építeni, de figyelünk a környezetvédelmi és a biztonságtechnikai szempontokra is" - nyilatkozott Szász András, a beruházás magyar felelőse.

Rieb György, az FTC elnöke elmondta: a csapat az építkezés ideje alatt várhatóan a Puskás Ferenc Stadionban játssza majd mérkőzéseit, az erről szóló tárgyalások már folynak az illetékesekkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását