2024. május 8. - Mihály

A missziók karácsonyfája

A Missziók karácsonya elnevezésű ünnepségen a honvédelmi miniszter és a vezérkari főnök 1081 égőt gyújtott meg csütörtökön a Maléter Pár laktanya udvarán felállított karácsonyfán, annyit, ahány magyar katona három kontinens 13 országában szolgál.
2008. december 18. csütörtök 18:45 - Hírextra
A Honvédelmi Minisztériumnak a Zách utcai laktanyában tartott ünnepségén videokonferencia-kapcsolat révén az Afganisztánban, Szarajevóban és Koszovóban állomásozó katonák is "jelen voltak". A hivatalosság részéről Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Vadai Ágnes államtitkár, Havril András vezérezredes, vezérkari főnök és Tömböl László, a honvédség leendő vezérkari főnöke vett részt az eseményen.

A honvédelmi miniszter beszédében hangsúlyozta: sikeres évet zártak, mert megfeleltek a nemzetközi kihívásoknak és növelték a mobilitást is a technika fejlesztésével. További sikerként említette, hogy hétfőtől hadrendbe állnak a Gripenek és kiemelte az afganisztáni misszió sikerességét is, a kabuli repteret ugyanis jelenleg magyarok felügyelik.

A minisztérium a Stefánia-palotában a szolgálatteljesítés közben életüket vesztett katonák gyermekeinek is szerveztek karácsonyi ünnepséget, amelyen a miniszter mellett Vadai Ágnes államtitkár vett részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását