2024. május 22. - Júlia, Rita

Vádat emelnek a rendőr ellen

Vádemelés várható egy rendőr ellen, miután befejezte a Kaposvári Katonai Ügyészség a nyomozást annak a fiúnak az ügyében, aki október elején öngyilkosságot kísérelt meg Lentiben, a rendőrkapitányság előállító helyiségében - közölte az MTI-vel hétfőn a fiú
2008. december 15. hétfő 20:51 - Hírextra
A nyomozó hatóság gondatlanságból elkövetett kötelességszegés vétségét állapította meg - mert a fiútól nem vették el a nadrágszíját -, és ezzel adja át az ügyet a Kaposvári Katonai Bíróságra - mondta Ujfalusy Éva, aki hétfőn a fiú édesapjával együtt ismerhette meg a lezárult nyomozás iratait. A korábban a rendőrség ellen feljelentést tevő ügyvéd ismeretei szerint a múlt héten a gyanúsított rendőr szintén megkapta az iratokat, ügyvédje azonban a nyomozás megszüntetését kérte a szerinte nem egyértelmű jogi háttér miatt.

A fiatalt október elején egy temetői táskalopás kapcsán tanúként vitték be a lenti rendőrkapitányságra, majd társa elfogása után gyanúsítottként hallgatták volna ki.

Tiborcz János megyei rendőrfőkapitány akkori közlése szerint a törvénnyel már korábban is összeütközésbe került fiút olyan előállító helyiségben helyezték el, amelyet kamerán keresztül és a folyosóra állított őrrel is őriztek. Az édesanyja megérkezése után azonban saját nadrágszíjára felakasztva találták a fiatalt, akit a rendőrök élesztettek újra.

Ujfalusy Éva hétfőn elmondta: a 16 éves fiú három hétig feküdt kómában a Zala Megyei Kórházban, ahol összesen csaknem két hónapot töltött, november végén engedték haza. Állapota, erőnléte sokat javult, de beszélni, egyedül mozogni és önállóan étkezni továbbra sem tud.

A család ügyvédje úgy látja, hogy érzelmeit gesztusaival, mozgásával már ki tudja nyilvánítani. Szemével reagál és figyelni tud mindenre, érzékelhető, hogy gondolkodik, mindez pedig jelentős javulást mutat a kómából való ébredése utáni állapothoz képest.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását