2024. április 29. - Péter

Nagykövet lesz a Rubik kocka atyja?

Rubik Ernő professzor, a híres Rubik kocka megalkotója is szerepel azon ismert személyiségek közt, akik elfogadták a felkérést arra, hogy vállalják el jövőre Az év nagykövete címmel járó kötelezettségeket, amelyek ahhoz kapcsolódnak, hogy 2009 az Európai
2008. december 5. péntek 19:10 - Hírextra
Az Európai Bizottság pénteken indította el a kreativitás és innováció európai évének információs kampányát, amelynek jelszava: "Álmodj, alkoss, újíts!". Az európai év célja - miként a hivatalos indoklás fogalmaz -, hogy előmozdítsa az alkotó és újító megközelítést az emberi tevékenység különböző területein, és hozzájáruljon ahhoz, hogy az Európai Unió felkészültebben nézzen szembe a globalizált világ kihívásaival.

Az Európai Bizottság épületében megrendezett sajtótájékoztatón részt vettek a bécsi Zöldségzenekar tagjai is, akik eredetiségük szemléltetéseképpen bemutatták, hogyan készítik el zeneszerszámaikat esti koncertjükre.

A kreativitás egészen sajátos példájaként a zenekar kizárólag zöldségekből készült hangszereken játszik. A péntek esti koncerten ér hivatalosan véget a kultúrák közötti párbeszéd 2008-as európai évének eseménysorozata, és kezdődik a kreativitás és innováció 2009-es európai esztendeje.

A kreativitást és az innovációt érintő kulcsfontosságú témákkal kapcsolatban hat nyilvános vitát rendeznek 2009-ben Brüsszelben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását