2024. május 4. - Mónika, Flórián

Meglepő fizetések

Az államigazgatási szervezetek dolgozóinak átlagjövedelme havi 200 ezer forint, míg a közigazgatási szervezeteknél munkaviszonyban állók átlagosan 181 ezer forintot keresnek - írta a csütörtöki Népszabadság a Workania állásportál bérinformációs honlapjára
2008. november 27. csütörtök 06:57 - Hírextra
A közzétett adatok szerint míg az állami és közigazgatási szervezetek vezető beosztású alkalmazottai átlagosan 270-330 ezer forintot kapnak, a rendőrök keresetei is jóval az átlagbér fölöttiek: 231 200 forint.

A fegyveres és rendvédelmi szféra dolgozóit képviselő szakszervezet adatai szerint viszont a végrehajtó állományban dolgozó rendőrök bére nettó 100 ezer forint alatt van, közülük sokan keresnek a minimálbér körüli összeget - olvasható a lapban.

Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke a két adat eltérését azzal magyarázta a Népszabadságban, hogy a rendőrségnél nagy számban vannak a tisztek, főtisztek - ők havi 250-350 ezer forint között visznek haza.

A lap kitér arra is, hogy az állami és a magánszféra átlagbéreinek összehasonlítása azt mutatja, hogy a legalacsonyabb átlagfizetés a belföldi magántulajdonú cégekre jellemző 160 600 forinttal, az állami tulajdonú vállalatoknál 174 900, míg a magántulajdonúaknál átlagosan 213 ezer forintot lehet keresni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását