2024. április 25. - Márk

Magyar film Bangkokban

Gárdos Péter A porcelánbaba című filmje képviseli Magyarországot a Thaiföldön rendezendő európai uniós filmfesztiválon, amelyet tizenhetedik alkalommal rendeznek meg Bangkokban.
2008. november 27. csütörtök 17:47 - Hírextra
A csütörtöktől december 7-ig tartó seregszemlén összesen 17 európai filmet tekinthet meg a távol-keleti ország közönsége, köztük a Lázár Ervin Csillagmajor című elbeszéléskötetének három novellájából készült Gárdos Péter-alkotást.

Bangkok után az ország második legnagyobb városában,Csiangmaiban is bemutatják a filmeket a mozikedvelő thai közönségnek. Az Európai Unió Filmszemléje az öreg kontinens életének sokrétűségét szeretné közelebb vinni a délkelet-ázsiai ország lakosaihoz.

A seregszemlén történő részvétel csak apró részlete a magyar-thai kulturális kapcsolatoknak. Balogh András bangkoki nagykövet elmondása szerint az utóbbi években a két ország között erőteljesen fejlődött az együttműködés ezen a téren.

"Magyarországon több thai kutató végez tudományos munkát, míg a bangkoki Mahidol egyetemen rendszeresen oktat itteni hallgatókat magyar zenetanár. György Ádám zongoraművész épp a napokban adott nagy sikerű koncertet a fővárosban. A thaiföldi könyvbarátok pedig anyanyelvükön olvashatják Kertész Imre Sorstalanság című életrajzi regényét" - említett néhány példát a diplomata az MTI-nek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását