2024. április 29. - Péter

A FIFA kitiltotta Perut

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) meghatározatlan időre kitiltotta a perui csapatokat a nemzetközi tornákról, sorozatokról.
2008. november 25. kedd 09:05 - Hírextra
A döntés hátterében a helyi szövetség és sportkormányzat vitája áll, nevezetesen az, hogy az állami irányítású Sportintézet (IPD) nem ismeri el Manuel Burgát a futballszövetség elnökének, mivel álláspontja szerint megválasztása szabálytalan volt.

Joseph Blatter, a FIFA elnöke a múlt héten figyelmeztette a peruiakat, hogy hétfőig rendezhetik a kialakult vitát, ellenkező esetben felfüggesztés vár a helyi szövetségre. Mivel a helyzet időközben nem változott, érvénybe lépett a szankció, melyről Eduardo de Luca, a dél-amerikai kontinentális szövetség főtitkára számolt be.

Arturo Woodman, az IPD elnöke szerint Burga nem maradhat a posztján."Nem arról van szó, hogy a kormány beavatkozik a szövetség belügyeibe, hanem arról, hogy a törvényeket be kell tartani" - jelentette ki.

Burga viszont úgy véli, a gond az, hogy a FIFA szabályai nem hozhatók összhangba a perui törvényekkel.A perui válogatott következő fellépése csupán márciusban lesz a világbajnoki selejtezőben, klubcsapatokra azonban korábban is várna feladat a kontinentális sorozatokban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását