2024. május 6. - Ivett, Frida

A 13. havi nyugdíj maximuma

Név szerinti szavazással elfogadta az Országgyűlés a 13. havi nyugdíj összegének 80 ezer forintban történő maximálását kedden.Az MTI előzetes összesítése szerint 210-en szavaztak igennel, 169-en nemmel, a független Tóth András tartózkodott.
2008. november 25. kedd 10:55 - Hírextra
Az indítványra 210-en szavaztak igennel, 169-en nemmel, a volt fideszes, független Tóth András tartózkodott.

Az MSZP és az SZDSZ képviselői igennel szavaztak, valamint támogatta a javaslatot Gyenesei István önkormányzati miniszter, aki független képviselő; a volt fideszes, most független Császár Antal és az MDF-es Lengyel Zoltán.

Az MDF többi képviselője nemmel szavazott, ahogyan a Fidesz és a KDNP frakciók tagjai is. Szintén nemmel szavazott az MDF-ből kizárt, most független Almássy Kornél, és az ugyancsak volt MDF-es, független Vas János is.

Hiányzott a szavazásról Dávid Ibolya, az MDF elnöke, és Bíró Ildikó fideszes képviselő. Nem szavazhatott az ülést vezető KDNP-s Harrach Péter.A tartósan beteg Horn Gyula és Toller László szavazata is hiányzott.

A módosítás alapján 2009-től a 13. havi nyugdíj összege maximum 80 ezer forint lehet, és csak azoknak jár, akik betöltötték a 62 éves nyugdíjkorhatárt.

Veres János korábban azt mondta, hogy ez a javaslat az egyik feltétele annak, hogy a jövő évi hiánycél teljesüljön. A pénzügyminiszter elmondta azt is, hogy a későbbiekben - az anyagi lehetőségek függvényében - a parlament minden évben a költségvetési törvényben dönti el, hogy hogyan tovább.

A módosító javaslatot a jövő évi költségvetést megalapozó törvényekhez nyújtotta be az MSZP.
A névszerinti szavazást a Fidesz kezdeményezte, mint mondták, hogy kiderüljön, kik azok, akik a 13. havi nyugdíjat "brutális megszorítással" meg akarják sarcolni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását