2024. május 13. - Szervác, Imola

Növekszik az iskolai erőszak

Rekordot ért el az iskolai erőszakcselekmények száma tavaly Japánban - közölte a japán oktatási minisztérium.
2008. november 21. péntek 17:44 - Hírextra
Tizennyolc százalékkal növekedett egy év alatt, így közel 53 ezerre tehető az iskolában történt erőszakos cselekedetek száma a szigetországban. Ennek okát egyes szakértők a teljestménykényszer okozta stresszben látják. "A gyerekek nem tudják kordában tartani érzelmeiket, és az erkölcsi értékek hanyatlása éppúgy észrevehető, mint a megfelelő kommunikációs képesség hiánya" - mondta a minisztérium egy illetékese.

Az erőszakcselekményektől eltérően csökkent, de még mindig nagyon magas - 101 ezerre - az ismertté vált szekálási esetek száma az ország 40 ezer oktatási intézményében. Az iskolai "terror" különböző formái, mint a cikizés, kiközösítés, összeverés, ütlegelés és rugdalás már hosszú ideje problémát jelentenek Japánban. A technológia is közbelépett, méghozzá a mobiltelefonon terjesztett durva e-mailek formájában, amelyeknek száma 1000-rel 5900-ra nőtt egy év alatt, annak ellenére, hogy egy erőszakellenes csoport is igyekszik visszaszorítani a megfélemlítés ezen formáját.

"A gyerekek semmilyen bizonyítékát nem hagyják a zaklatásnak, így az online megfélemlítés még csak nem is a fő problémát jelenti" - mondta Kubo Kendzsiro, egy bántalmazott gyerekeket segítő nonprofit csoport vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását