2024. május 5. - Györgyi

Hetente elhagynak egy laptopot

Azonnali vizsgálatot követel a brit ellenzék, mert a statisztikák szerint a kormányalkalmazottak átlagban hetente egy számítógépet hagynak el. A hír azért kínos a kormánynak, mert korábban az adózók jegyzékét is elvesztették.
2008. november 21. péntek 12:16 - Hírextra
Egy év alatt 53 laptopot és asztali számítógépet veszítettek el brit kormányzati dolgozók - állítja a konzervatív árnyékkormány egyik tagja. A kormányváltás esetén azonnal miniszteri posztra kerülő Grant Shapps kutakodott a hivatalos adatok között, és azt találta, hogy a legtöbb gépet az egészségügyi minisztérium alkalmazottai hagyták el, szám szerint 14-et, a gyermekügyi-, sport- és családügyi tárca emberei pedig 13-at.

Ezen kívül az utcán, vonaton és buszon való e-mailezésre és csatolt fájlok tárolására alkalmas és rendkívül népszerű Blackberrykből is elveszítettek 36-ot. Nem találnak 30 mobiltelefont, négy lemezmeghajtó és négy USB pendrive-ot sem.

A hírt a többmilliós olvasottságú brit bulvárlapok kürtölték szét - érdekes módon egyetlen minőségi lap, még a konzervatív Daily Telegraph sem hozta le az információt, amelynek megjelenését egy, Gordon Brown miniszterelnök számára kényes évfordulóra időzítették.

Egy évvel ezelőtt kellett ugyanis bocsánatot kérnie azért, mert az adóhivatal 25 millió család bizalmas banki és egyéb adatait veszítette el. A kérdéses CD-ket azóta sem találták meg.

Persze, arról is szó van, hogy a konzervatívok ügyesen tálalt adatokkal valamilyen módon fogást próbálnak találni a kormányon. Az anyag még azt is fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy "a szigorú biztonsági intézkedések ellenére a Parlamentből eltűnt tíz szék".

A hitelezési válságot megelőzően a közvélemény kezdett úgy tekinteni Gordon Brownra, mint egy Mr. Bean-szerű esetlen alakra, aki szakértői kormányzást ígért, ehelyett egymásra halmozta a szarvashibákat. A válságkezelés miatt azonban a britek bizalma ismét a miniszterelnök felé fordult, és a korábban szárnyaló toryk népszerűsége kezd megcsappanni. A Munkáspárti kormány ráadásul egy hagyományosan tory intézkedés - az adócsökkentés - bevezetésére készül.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását