2024. május 3. - Tímea, Irma

Hajnal húzza a Dortmundot

Aktív, kreatív, hatékony - így jellemzi a dpa német hírügynökség Hajnal Tamást, a Borussia Dortmund magyar válogatott labdarúgóját.A futballista hosszú interjút adott a dpa-nak.
2008. november 21. péntek 19:46 - Hírextra
"Mindennel nagyon elégedett vagyok" - mondta Hajnal, aki a pályán kívül is vezéregyénisége csapatának, Jürgen Klopp vezetőedző már a játékosok tanácsába is behívta.

Hajnalnak is köszönhetően a dortmundiak ebben a szezonban már tizenegy gólt szereztek szöglet- és szabadrúgásokból, ami klubrekordnak számít 13 forduló után."Nem zavar, hogy én vagyok az irányító a pályán, ez ugyan hatalmas felelősséggel jár, de számomra ez a bizalom jele, ami rengeteget jelent nekem."

A játékos elmondta, kezdetben nehezen lendült játékba, ebben szerepe volt annak is, hogy eleinte védekező középpályást kellett játszania, ami nem feküdt a stílusának."Amikor változtattunk a felálláson, a 4-4-2-es rendszerben bátran játszhattam előre és megmutathattam, mit tudok."

Hajnal számára a legfájóbb emlék ebből az idényből az Udinese elleni UEFA Kupa-búcsú. A német együttes a hazai 2-0-ás vereség után az olaszországi visszavágón 2-0-ra győzött, de végül a 11-es párbajban esett ki, a magyar játékos is kihagyta tizenegyesét.

"Fájó kiesés volt, de ennek a párharcnak rengeteg pozitívuma is volt, és mi ezeket hasznosítottuk a későbbiekben. Az önbizalmunknak nagyon jót tett az Udinese elleni idegenbeli kétgólos győzelem."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását