2024. május 16. - Mózes, Botond

Százmillió fát ültetnek

Százmillió fa ültetését tervezik idén Indonéziában, hogy ellensúlyozzák az utóbbi évek erdőirtásainak következményeit.
2008. november 20. csütörtök 08:06 - Hírextra
Indonézia elvesztette őserdeinek 70 százalékát, de még így is több mint 91 millió hektárnyi erdeje maradt, ahol rengeteg a felfedezésre váró egzotikus növény és állat.

A leggazdagabb erdőségek a világ harmadik legnagyobb szigetén, Borneón találhatók, ahol 2000 fafajta, több mint 350 madárfaj és 210 emlősfaj él.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO szerint a világon Indonézia veszíti el leggyorsabb ütemben erdeit: évente 1,9 millió hektárnyi erdő vész oda.

A 2007-es faültetési kampány a vártnál sikeresebb volt - a tervezett 79 millió helyett 100 millió fát sikerült ültetni, ami az erdősítési miniszter szerint a lakosság lelkes együttműködésének köszönhető -, s idén november 28-án kezdik az újabb fásítást, és decemberben is folytatják, igazodva az esős évszakhoz.

Délkelet-Ázsia legnagyobb gazdasága egyben a világ három legnagyobb széndioxid-kibocsátója közé tartozik az erdőirtások, a tőzegföldek eróziója és az erdőtüzek miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását