2020. július 7. - Appolónia

Ezeréves békét ígérnek - 2012-től

Ufókról komolyan címmel rendeztek kongresszust a minap Hajdúszoboszlón. Az elnevezés egyben a rendezvényt szervező Magyar Ufókutató Szövetség szigorítását is megjelölte: kiválasztottak, mágusok, gyógyítók és másvilágok önjelölt küldöttei kíméljék őket. A
2008. november 19. szerda 08:35 - Hírextra
A szövetséghez csatlakozott, és az Ufómagazinban rendszeresen publikáló tagok ma már két csoportba sorolhatók. Az egyikbe azok tartoznak, akik sokféle forrásból - főleg az internetről - gyűjtött információkat összegezve vonnak le következtetéséket, és keresnek bizonyítékot a földönkívüliek létezésére. A "hőskor" szemtanúk után kutakodó, esetleíró botcsinálta ufológusaiból mára csak néhány maradt hírmondónak.

Egyikük, a szegedi Sós Tibor, a szövetség korábbi elnöke ezt a pénztelenséggel magyarázza. Saját példájából kiindulva úgy látja, ma már nem érdemes az ország másik felébe autózni egy-egy eset kivizsgálásáért, mert nincs rá igény, az emberek elvesztették a téma iránti érdeklődésüket. Ennek azonban ellentmondanak Pusztay Sándor főszerkesztő szavai, aki szerint - néhány esztendei visszaesés után - idén növekedett az Ufómagazin olvasótábora.

Sós Tibor a "szemtanúk" beszámolói alapján igényesen elkészített filmjeiből kiragadott részletekkel a földönkívüli jelenlét szinte teljes vertikumát felölelte. A fák koronája felett hangtalanul végig lebegő, az észlelő szóhasználatával "templomoldalnyi" objektum, illetve két horgász telefonjával megörökített éjszakai fényjelenség klasszikus első, illetve második típusú találkozásnak minősíthető. Ennél megrázóbb, harmadik típusú élményt élt át egy "nagyfejű fekete színű lénnyel" találkozva egy gyomaendrődi asszony és tinédzser fia. Végül egy hódmezővásárhelyi férfi története vezetett át a negyedik típusba azzal, hogy - állítása szerint - "rajta az idegenek beavatkozást is elvégeztek", aminek a nyomát csak napokkal később fedezte fel a mellkasán.

A nemzetközi ufókutatás egyik legnevesebb alakja volt az Egyesült Államokba emigrált Keviczky Kálmán, aki a '90-es évekbeli magyarországi látogatásaival a földönkívüliek tevékenységét vizsgáló hazai csoportoknak is új lendületet adott. Megosztotta velük mindazt a kutatási anyagot, amit szerte a világban összegyűjtött. Többek között azokat a memorandumokat is, melyeket Grenada akkori miniszterelnökének segítségével 1977-ben még az ENSZ-be is eljuttatott, "felhívva a figyelmet a Földre irányuló lehetséges intergalaktikus támadásra, amit szerinte a nagyhatalmak igyekeznek elhallgatni, holott tudomásuk van róla". Az ufókutatók szerint nem tudni, az általa gyűjtött dokumentumok hatására, vagy - ahogyan indokolták - egymás megfékezésére, de az USA és Szovjetunió később elindította csillagháborús programját. Mindenesetre a magyar királyi hadseregben az audiovizuális eszközök bevezetésében úttörőszerepet játszó, majd a második világháború után fényképészként amerikai szolgálatba álló Keviczky Kálmán hitte, hogy neki is része volt Ronald Reagan és Mihail Gorbacsov egyezségében. A kongresszuson elhangzott: a két nagyhatalom elnöke a nyolcvanas években ugyanis aláírt egy nyilatkozatot, mely szerint egyesítik erőiket, amennyiben a Földet a világűrből támadás érné. Több évtizedes kitartó munkája értelmét látta ebben a tíz éve New Yorkban elhunyt ufókutató, akiről a szövetség elnökségi tagja, Tarcali Gábor emlékezett meg a hajdúszoboszlói rendezvényen.

Az "elméleti" ufókutatók közül Kalmár János újságíró franciaországi barátaitól kapott dokumentumok alapján a maják által előre látott történéseket ismertette, mivel az úgynevezett precessziós év, azaz a 25 ezer 625-ik földi esztendő e számítások szerint 2012-ben telik le. Jóllehet utána jön az ezeréves béke korszaka, de előtte csúnya katasztrófák várnak ránk - ha beválik a maják jóslata.

Oláh András debreceni mérnök példáival azt igyekezett bizonyítani, hogy a természet nem tud csak úgy "előállítani" tökéletes lényeket, így az állatokat és az embereket is magasan fejlett civilizációk telepítették a bolygónkra.

Ennél földhözragadtabb témát boncolgatott Linszter Árpád, a szövetség debreceni elnöke, aki több összeesküvés-elméletről beszélt. A Holdra szállás megrendezettnek minősítése, vagy Gagarin űrrepülésének kétségbevonása e fórumon nem számított újdonságnak, de a New York-i Világkereskedelmi Központ (World Trade Center) elleni támadás eddig sosem hallott magyarázata igazi nóvumnak számított a kongresszuson. A magyarázat kiagyalói szerint egy - a világunió létrehozásán fáradozó - csoport műve volt a szörnyű terrorakció. Az előadó szerint ezek a példák is bizonyítják, hogy az ufó-kérdésben is tudatformálásra lenne szükség, mert nem minden az, aminek látszik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását