2024. április 29. - Péter

A Fidesz kivenné a kormány kezéből az IMF-ea döntéseket

A Fidesz az Országgyűlés előzetes felhatalmazásához kötné a Nemzetközi Valutalap (IMF), az Európai Közösség és a Világbank által Magyarországnak nyújtott hitel felhasználását - erről Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke adott be kapcsolódó módosító in
2008. november 19. szerda 17:45 - Hírextra
A módosító indítvány szerint "az Európai Közösség által nyújtott hitel, valamint az IMF általános eszközeinek felhasználására vonatkozó készenléti vagy hasonló megállapodásból és a Világbankkal kötendő kölcsönegyezményből származó források felhasználásához a kormánynak az Országgyűlés előzetes felhatalmazását kell kérnie". A költségvetést megalapozó törvényekhez benyújtott módosító indítványokról jövő héten szavaz az Országgyűlés.

Varga Mihály indoklásában azt írta, hogy Magyarország aggasztó gazdasági helyzete miatt rászorul a nemzetközi intézmények hiteleire, ugyanakkor közös érdek, hogy ez a hitelfelvétel átláthatóan, mindenki számára követhető módon menjen végbe. A javaslat szerinte garanciát ad arra, hogy az Európai Közösség, a Nemzetközi Valutalap és a Világbank által Magyarország számára nyújtott hitelek felhasználása átlátható legyen.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője október végén beszélt arról, hogy parlamenti ellenőrzést tart szükségesnek a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországnak biztosított hitelkerete felett; a politikus szerint valamilyen intézményes megoldást kell találni, hogy nyomon kövessék a pénzek lehívását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását