2023. február 7. - Tódor, Rómeó

Kárpátalja egyre népszerűbb a magyar turisták körében

Kárpátalja egyre népszerűbb a magyarországi látogatók körében, a régiót naponta 200-300 magyar turista keresi fel, de a programjuk igencsak behatárolt - véli egy ungvári idegenforgalmi szakember.
2008. november 14. péntek 08:15 - Hírextra
Olekszandr Koval, a Kárpátaljai Idegenforgalmi Információs Központ igazgatója, az Ungvári Nemzeti Egyetem turisztikai tanszékének tanára az ungvári Szribna Zemlja című heti újságnak elmondta, hogy a magyarországi turistacsoportok rendszerint saját idegenvezetőkkel érkeznek Kárpátaljára, holott Beregszászon jól képzett idegenvezetők vannak. A gond az - tette hozzá -, hogy sokuk nem bírja az államnyelvet, ezért nem tud idegenvezetői szakvizsgát tenni, ezért nem dolgozhat turistákkal.

 Őket mindenképpen minősíteni kellene, mert a magyarországi idegenvezetők - a magyaron kívül - nem ismerik a Kárpátalján jelen lévő más kultúrákat, csak a saját nyelvi közegben, nemzeti gasztronómiában és történelmi hagyományokban mozognak otthonosan - emlékeztetett Koval.

Mint kifejtette, tudomása szerint a magyarországi idegenvezetők csak egy szűken behatárolt - Beregszászt, a munkácsi várat, a Vereckei-hágót, az Árpád-vonalat, a beregvári Schönborn-kastélyt és Szolyvát érintő - útvonalon vezetik végig a turistákat, s az egész utazás mindössze tíz órán át tart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását