2024. május 19. - Ivó, Milán

Ma eldől, hogy belevágnak e a Főgáz privatizálásába

A Fővárosi Gázművek Zrt. többségi önkormányzati tulajdona privatizációs eljárásának megkezdéséről dönt ma délutáni rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés.
2008. november 13. csütörtök 07:06 - Hírextra
A testület most első lépésben arról döntene, hogy nyilvános értékesítés keretében, közbeszerzéssel kiválasztanak egy privatizációs tanácsadót, a későbbiekben pedig versenyeztetéssel egy befektetési szolgáltatót.

Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesek a két hete postázott előterjesztésüket a héten módosító javaslattal egészítették ki. E szerint a szocialisták
szorgalmazására a Főgáz tényleges privatizálásáról nem a pénzügyi bizottság, hanem a Fővárosi Közgyűlés hozná meg a végleges döntést.

A szocialistákhoz hasonlóan az SZDSZ is támogatja a Főgáz-részvények eladását, hogy a bevételből előteremtsék az Európai Unió támogatásával megvalósítandó fejlesztések önrészét. A Fidesz és a KDNP elutasítja a stratégiai cég magánosítását, az MDF álláspontja még nem ismert.

A magánosításból több mint 100 milliárd forintot remél a városvezetés, az összeg a jövő év végén, 2010 elején folyna be a főváros kasszájába.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását