2024. május 3. - Tímea, Irma

Fiatal tehetségek koncertjei

Trónörökösök a színen címmel szervez koncertsorozatot a nemzetközi sikereket elért fiatal művészek számára a Starlet művészeti ügynökség a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében; a sorozatban elsőként Farkas Gábor zongoraművész lép pódiumra hétfőn - közö
2008. november 12. szerda 15:03 - Hírextra
Farkas Gábor An Evening with Liszt című, a napokban megjelenő lemezének anyagát mutatja be koncertjén. Az estet Liszt Verdi Trubadúr című operájának egy részletére komponált parafrázisával nyitja Farkas Gábor, a koncertet a h-moll szonáta zárja. Az ózdi születésű fiatalember jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktoriskolájának hallgatója és párhuzamosan tanársegédi rangban oktatója. A Magyar Rádió zongoraversenyének megnyerése után külföldi győzelmeket aratott, felkéréseket kapott Európából, Pekingből és Tokióból is.

Februárban Fülei Balázs zongorista és Várdai István csellista közös hangversenyen mutatkozik be a sorozatban. A két ifjú muzsikus szólóban lép föl, noha állandó partnerek is, a 2007-es moszkvai nemzetközi Csajkovszkij-versenyen is együtt szerepeltek. Várdai István - mint az MTI is beszámolt róla - október 27-én megnyerte a híres Genfi Nemzetközi Zenei Verseny fődíját és még négy különdíjat is kapott. Játékát két évre szóló koncertfelkérésekkel is elismerték. Fülei Balázs Beethoven f-moll szonátájával kezdi az első részt, Várdai István pedig Kodály op. 8-as csellószonátájával folytatja majd a műsort.

A Starlet menedzsment harmadik, áprilisi koncertjén Baráti Kristóf hegedűművész megismétli a moszkvai konzervatóriumban telt házzal adott rendkívüli nehézségű hangversenyének műsorát: Johann Sebastian Bach három szólószonátáját és három partitáját szólaltatja meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását