2024. április 24. - György

Utcára vonulnak a közszolgák

Országos utcai demonstrációt hirdet november 29-re a közszolgálati sztrájkbizottság a szférát érintő megszorítások elleni tiltakozásul - tájékoztatta Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke csütörtökön az MTI-t.
2008. november 6. csütörtök 22:10 - Hírextra
A békés felvonulás célállomása a Kossuth tér lesz, s arra várhatóan az ország minden településéről érkeznek a közszféra dolgozói és a követeléseikkel szimpatizálók.

Kerpen Gábor elmondta: a sztrájkbizottság csütörtök délutáni ülésén áttekintette a kormányzati javaslatot, amely - mint mondta - igen távol áll a bizottság által elfogadható feltételektől.
Rögzítették, hogy a bizottság megerősíti és fenntartja korábbi követeléseit.

Az érdekvédő ezek között említette a 2007. februárjában aláírt sztrájkmegállapodás betartását, a 2009-es 13. havi bér kifizetését és a bértábla legalább négy százalékos növelését, valamint az idén májusban aláírt OKÉT megállapodást, amely az inflációt kompenzáló béremelést indítványoz elő.
A bizottság álláspontjáról tájékoztatja a kormányzati partnert, s azt kéri, hogy már hétfőn üljenek tárgyalóasztalhoz - mondta el Kerpen Gábor. Hozzátette: a kormányzati oldalról sztrájktárgyalónak Csizmár Gábort jelölték ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását