2024. május 5. - Györgyi

Tömeges zarándoklat a temetőkbe

Tömegesen keresték fel a hozzátartozók a fővárosi temetőket, ehhez a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. minden segítséget megadott, amit tudott, a megemlékezések méltóságát eddig semmi nem zavarta meg - mondta az MTI megkeresésére az intézet vezérigazgató
2008. november 1. szombat 18:40 - Hírextra
Simóka Kálmánné hozzátette: több százan voltak a Fiumei úti sírkert szóróparcellájában megrendezett kegyeleti ünnepségen is, ahol emlékparkot adtak át.

A temetőigazgatóktól kapott kora délutáni információkra hivatkozva a közlekedéssel kapcsolatban azt mondta: a temetőket viszonylag jól meg lehetett közelíteni, egyedül a rákoskeresztúri Új köztemetőből - ahova autóval is be lehet hajtani - kapott olyan jelzést, hogy a temetőn belül nehéz volt haladni.

A rendőrség megállási és behajtási tilalmat rendelt el a hétvégére több fővárosi temető környékén mindenszentek és halottak napja miatt, a BKV sűrítette egyes járatait.

Kalyó László, a BRFK sajtóügyeletese azt közölte: kisebb-nagyobb fennakadásokkal, de a nap folyamán lehetett közlekedni a temetők környékén. Hozzátette: egyedül a Kozma utcánál akadozott átmenetileg a forgalom.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását