2024. április 28. - Valéria

Vita a XI. kerületről

A Fővárosi Közgyűlés MSZP-SZDSZ többsége időnként heves, személyeskedő vitában elfogadta csütörtökön az Etele tér környezetét érintő keretövezet-módosítást.
2008. október 31. péntek 06:20 - Hírextra
A döntés elősegíti azt, hogy a fővárosi önkormányzat megvalósítsa a 4-es metró felszíni rendezésének keretében az intermodális csomópont kialakítását.

A vita jórészt akörül zajlott, hogy formabontó módon ezúttal a főváros előbb alakította ki álláspontját, mint a XI. kerület. Ughy Attila (Fidesz) úgy vélte, hogy e miatt könnyen előfordulhat ugyanaz a helyzet mint a kormányzati negyed esetében, amikor részben a kerületiek tiltakozása miatt meghiúsult a projekt.

Lakos Imre (SZDSZ) visszautasította Schneller Domonkos (Fidesz) azon véleményét, hogy ez ügyben felelőtlen hazárdjátékot folytat a főváros. Kifejtette, hogy a közép-európai térség legnagyobb városfejlesztése valósulhat meg az Etele térnél. Ennek keretében 10 milliárd forint nagyságrendű befektetői feladatvállalás várható, ezt írja majd elő ugyanis a városrész szabályozási terve.

A nap során számos esetben a várost vezető MSZP-SZDSZ koalícióval együtt szavazó MDF támogatásával döntött a közgyűlés a budaörsi repülőtértől délre fekvő XI. kerületi térség keretövezet-módosításáról.

Schneller Domonkos (Fidesz) szerint a térségben zajló mindenféle koncepció nélküli fejlesztések már a repülőtér működését, a gépek le- és felszállását veszélyeztetik. Lakos Imre (SZDSZ) és Horváth Gyula (MSZP) cáfolva ezt, hangsúlyozták, hogy a repülőtér működése nincs veszélyeztetve. A szabályozási tervnek az élethez való igazítása viszont elősegíti a jelenlegi körülmények normalizálását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását