2024. június 17. - Laura, Alida

A US open nagy lökés volt Jankovic-nak

Jelena Jankovic úgy véli, az idei US Open vízválasztó volt a pályafutásában: az, hogy az amerikai nyílt teniszbajnokságon döntőbe jutott, hatalmas lökést jelentett számára.
2008. október 28. kedd 17:28 - Hírextra
"Szerintem a US Open utáni Jelena már egészen más, mint az azt megelőző. Nagyon sokat fejlődtem, azt hiszem, ennek is köszönhetem, hogy ranglistaelsőként zárom az esztendőt" - nyilatkozott a szerb klasszis, aki 19 esztendősen, élete első WTA-sikerét a Római Teniszakadémián aratta 2004-ben.

A dohai szezonzáró WTA-világbajnokságra a spanyolországi Alicantéban készülő Jankovic nagyon hálás trénerének, a spanyol Ricardo Sancheznek.

"Sokat és a végtelen türelemmel dolgozott velem, hogy minden pályaborításon megálljam a helyem, biztos vagyok abban, hogy nélküle nem tartanék itt. Természetesen még van mit fejlődnöm: elsősorban a gyorsaságomat, a játék-stratégiámat kellene tovább fejleszteni és van mit javítanom a második adogatásomon is. Ha mindez összejön, akkor nemcsak világelső lehetek jövőre, hanem a Grand Slam-tornákon is több sikert érhetek el" - magyarázta a 23 éves belgrádi játékos, aki az idén 63 meccset nyert meg és 17 alkalommal hagyta el vesztesen a pályát.

Jankovic szerint nagyon erős a dohai mezőny, de régi álma teljesülne, ha sikeresen szerepelne a szezonzáró versenyen. A jövő kedden kezdődő, 4,45 millió dollár összdíjazású WTA-vb-n egyesben a szerb világelső mellett további hét klasszis, Dinara Szafina, a Williams-testvérek, Serena és Venus, Jelena Gyementyjeva, Ana Ivanovic, Vera Zvoarjova és Szvetlana Kuznyecova lép pályára.

Jelena Jankovic az idén négy, összesen kilenc WTA-tornán diadalmaskodott, eddigi pályafutása során 6.140.935 dollárt kapott a játékáért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását