2024. április 20. - Tivadar

Gyurcsány: nem fenyeget erős bankválság

Magyarországot nem fenyegeti egy, a nyugatihoz hasonló bankválság, az általános negatív hatások alól azonban nem biztos, hogy meg lehet védeni az országot - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden Szegeden.
2008. október 21. kedd 17:45 - Hírextra
"Az általános negatív hatások alól nem hiszem, hogy meg tudjuk védeni országainkat, abban viszont bízom, hogy ennek kártékony hatását nagymértékben tudjuk csökkenteni" - mondta Gyurcsány Ferenc a magyar-román kormányülés utáni sajtóértekezleten.

Az amerikai, brit, ír, izlandi és német bankválsághoz hasonló közvetlenül nem fenyegeti Magyarországot. Az általános bizalmatlanság, a hitelforrások szűkülése, a kamatok gyors emelkedése és a beruházások csökkenése azonban nagyon gyorsan átterjedhet a reálgazdaságra - tette hozzá.

Magyarország egyrészt a pénzügyi válság elhárítására készül, másrészt a gazdasági lassulás hatásainak csökkentésére.A magyar kormány egyebek mellett 3-4 milliárd eurós támogatással szeretné a kis- és közepes vállalkozások lehetőségeit növelni. A kabinet olyan programot is indít, amellyel segítenék ezeknek a vállalkozásoknak a külföldi piacokra jutását is - mondta a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy az új költségvetésben Magyarország egy százalékot alig meghaladó gazdasági növekedéssel és három százalék alatti hiánnyal számol.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását