2024. május 18. - Erik, Alexandra

Sólyom László megkezdte látogatását

Sólyom László köztársasági elnök vasárnap megkezdte látogatását a Hortobágyi Nemzeti Parkban, s a háromnapos túra első programjaként Poroszlónál áthajózott a Tisza-tavon.
2008. október 19. vasárnap 19:25 - Hírextra
A 127 négyzetkilométer kiterjedésű Tisza-tó hazánk második legnagyobb összefüggő vízfelülete.
A tó északnyugati részén található tiszafüredi madárrezervátum európai jelentőségű élőhely, ahol mintegy 200 madárfaj található.

A Sarudi-medence szintén egyedülálló adottságokkal rendelkezik, gazdag állat- és növényvilágával, apró holtágaival, csatornáival és szigeteivel.

Sólyom László a Hortobágy nevezetességei közül megtekintette a mangalicalegelőt, a Meggyes csárdát, valamint a malomházi vadasparkot, melynek kilátójából végiglátni a Hortobágyon.
A köztársasági elnök a Hortobágyon áthaladva a Tornyi-dombi gulyaálláson megtekintette a "daruhúzást", amikor is napnyugtához közeledve a madarak csapatostul vonulnak éjszakai szálláshelyükre. Október vége felé közel hetven-nyolcvan ezer darumadár vonul át a Hortobágyon.

Az államfő este találkozik a Nagycsaládosok Országos Egyesületének képviselőivel, utána pedig fogadáson vesz részt a térség országgyűlési képviselőivel, a megyei közgyűlés vezető tisztségviselőivel, a történelmi egyházak vezetőivel, a térségi civil szervezetek vezetőivel.

A Hortobágyi Nemzeti Park 1973-ban jött létre, mint Magyarország első nemzeti parkja, s 1999-ben Kultúr-táj kategóriában a Világörökség részévé vált. A Hortobágy Európa legnagyobb kiterjedésű épen maradt nyílt legelő pusztája.

A Hortobágyi Nemzeti Park működési területén 38 természetvédelmi őr dolgozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2008. október 20. 06:59
Sólyom László ismét szereptévesztésben van:nem ő a környezetvédelmi miniszter avagy magánhobbijának áldoz.Súgja meg neki valaki,hogy jelenleg/sajnos/ ő az ország államfője,akitől hivatali kötelezettségei más feladatok teljesitését kivánják meg.De ha már látogatgat,jöjjön el Pécsre is és simitsa el azt a vihart,amit a bánáti bazsarózsa kapcsán ő kavart,mesélje el Vicze Csillának a zöldek "anyukájának":"vállalja felelősséget" a kirobbantott viharért /Tubes-ügy/.Vagy ehhez is gyáva?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását