2024. március 29. - Auguszta

Lemondott az argentin szövetségi kapitány

Egy nappal a Chilében elszenvedett kínos vereséget követően lemondott posztjáról Alfio Basile, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
2008. október 17. péntek 08:53 - Hírextra
A szakember az utóbbi időben rengeteg kritikát kapott, mivel sztárokkal teletűzdelt csapatával csak botladozott a 2010-es világbajnoki selejtező sorozatban. A szerdai 10. fordulóban ráadásul nemcsak az 1-0-s vereség, hanem a többek között Lionel Messivel és Sergio Agüeróval felálló együttes nagyon gyenge játéka miatt is újabb támadások érték.

A tréner elhatározását előbb a helyi média közölte, majd az argentin szövetség (AFA) is megerősítette.
"Basile személyesen Julio Grondonának, a szövetség elnökének jelentette be távozási szándékát személyes okokra hivatkozva - mondta Ernesto Cherquis, az AFA szóvivője. - A válogatottakat felügyelő bizottság ugyan megpróbálta maradásra bírni őt, de nem tudták meggyőzni."

Alfio Basile ezzel második kapitányságának vetett véget, mely 2006 júliusában kezdődött. Tavaly a Copa America döntőjébe vezette a válogatottat, amely azonban ott 3-0-s vereséget szenvedett az ősi rivális braziloktól.

Az argentin csapat pontvesztései ellenére tíz forduló után a harmadik, továbbjutást érő helyen áll a dél-amerikai vb-selejtező csoportban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását