2024. április 25. - Márk

Geoffrey Regan: Katonai anekdoták

Ez a szórakoztató gyűjtemény, amely több mint négyszáz rövid háborús történetet tartalmaz nőkről és férfiakról, forrásai tekintetében lenyűgöző ívet rajzol Plutarkhosztól a jelenkorig, a középkori krónikásoktól az amerikai polgárháborúig. Az anekdoták köz
2008. október 17. péntek 10:42 - Hírextra
David F. Vennells: Reflexológia kezdőknek – Egészségmegőrző masszázsterápia mindenkinek

130x200 mm, 240 oldal, ára: 2.499,-Ft

Egy jó lábfejmasszázs igen kellemes élmény, ráadásul ez az egyik legkönnyebben gyakorolható és legkevésbé agresszív módszer, amellyel enyhíthetjük a betegségek tüneteit és fenntarthatjuk az általános jó testi közérzetet. Különösebb előképzettség nélkül is kipróbálhatjuk a családtagjainkon és a barátainkon.

A Reflexológia kezdőknek az alapismeretekre és alapfogásokra összpontosít, hogy minél hamarabb a gyakorlatban is élvezhessük ennek a módszernek minden szépségét. A szerző olyan egyszerű eszközt kíván a kezünkbe adni, amellyel bármilyen helyzetben a segítségére siethetünk a környezetünkben élőknek, és gyorsan megszabadíthatjuk őket a szenvedésüktől.

És mit nyújt nekünk ez a könyv? Íme néhány szempont:

- Több mint 40 illusztráció a különböző technikákról és nyomáspontokról

- Könnyen követhető leírások a kezelés bevezető és fő szakaszához

- A reflexológia lenyűgöző története

- A gyógyítás mentális, érzelmi és spirituális oldalai

- Eddig nem publikált információk

- Számos példaértékű eset bemutatása.



 A múmiák titkai – Tutanhamon és a fáraók titkos világa

305x270 mm, 22 oldal, ára: 4.999,-Ft

Lépj be az ókori Egyiptom világába, és járd be a fáraók rejtélyes, sötét sírjait! Fedezz fel múmiákat, varázsszövegeket és kincseket! Rántsd le a leplet a mumifikálás titkos rituáléjáról, és derítsd ki, ki is volt a titokzatos Tutanhamon fáraó!

A múmiák titkai - Tutanhamon és a többi fáraó rejtélyes világa egy bámulatos civilizáció csodáit tárja fel a piramisépítéstől kezdve a kísérteties, állatfejű isteneken át a hieroglifákig. A könyv fantasztikus utazásra hívja az olvasót a Nílus és a fáraók varázslatos földjére, melynek során felfedi az egyiptomi istenek legendáit, a sírrablók vallomásait és a Szfinx rejtélyét...



Ellenállhatatlan édességek – Generációk kedvenc tortái és süteményei

155x210 mm, 188 oldal, ára: 1.999,-Ft

Az Ellenállhatatlan édességek receptgyűjtemény mára modern klasszikussá vált. A népszerű könyv a legízletesebb aprósüteményeket, édes kenyérféléket, vajas süteményeket, tortákat és a cukrászművészet remekeit vonultatja fel. Az 1945-ös első kiadás után a kötet többször megújult és kibővült. A klasszikus kedvenceket és új recepteket egyaránt tartalmazó híres receptkönyvet most végre a magyar olvasó is kézbe veheti. Így a benne található számtalan egyszerű, olcsó és finom sütemény a magyar hétköznapokat is megédesítheti.


 Michael Wood: Shakespeare nyomában

145x215 mm, 392 oldal, ára: 3.999,-Ft

A hallatlan műveltségű és kiváló stílusú Michael Wood művelődéstörténeti sorozatának e kötetében nemcsak a valaha élt legnagyobb angol író színes és olvasmányos életrajzát alkotta meg, hanem kiváló korrajzot is nyújt olvasóinak.

Közel négyszáz év telt el a halála óta, ám Shakespeare-t azóta is a világ legnagyobb drámaírójának tartjuk - miközben élettörténetét ma is sűrű homály fedi. A népszerű életrajzíró, televíziós személyiség és történész, Michael Wood nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy a jelenkori kutatási eredményekre támaszkodva, páratlanul színes és izgalmas formában örökítse meg az „avoni bárd” életét és korát. Shakespeare összeesküvésekkel és hatalmi terrorral, vallási széthúzással és felkelésekkel terhes világa korábban sosem látott részletességgel elevenedik meg előttünk.

Michael Wood népszerű brit történész és számos televíziós dokumentumsorozat írója és műsorvezetője. Mintegy 60 dokumentumfilm és számos könyv fűződik a nevéhez.


Gordon Ramsay: Háromcsillagos séf

260x345 mm, 256 oldal, ára: 12.990,-Ft

Gordon Ramsay nemzedékének kiemelkedő szakácsa. Azóta, hogy a kilencvenes években berobbant a londoni szakácsvilágba, e könyv kiadásáig összesen tíz Michelin-csillagot szerzett új és újabb éttermeivel, ami nem mindennapos teljesítmény. A londoni Chelsea-ben nyílt, s hamar legendássá vált Gordon Ramsay három csillagot visel, a Brit-szigetek legjobb vendéglői közé sorolják.

Gordon ételeinek közös jellemzője a kifinomult íztársítás, a kiemelkedő minőségű alapanyag, a kifogástalan konyhatechnika és a bravúros tálalás. Mindezzel a kiválóság új szintjét teremtette meg a csúcsgasztronómiában. Sikerének titka, hogy a legapróbb részletre is odafigyel, széles a palettája, jól szervezi a munkát, s mindig tökéletességre törekszik.

E könyv betekintést nyújt Gordon Ramsay csúcskonyhájába mindazoknak, akiknek nem áll módjukban ellátogatni éttermébe, és emlékeztető azoknak, akik jártak nála. Ötven fogást ismertet: a kötet elejét fényképek töltik ki, ezt követik a receptek, melyek visszaadják, hogyan készülnek ezek az ételek az étterem konyháján.


Gordon Ramsay: Vasárnapi ebéd – Receptek "A Fickó F-fel" zseniális szakácsától

210x260 mm, 256 oldal, ára: 7.500,-Ft

Gordon Ramsay saját magáról elnevezett étterme már évek óta kiérdemli a minden szakács által hőn áhított három Michelin-csillagot. További Michelin-csillagos éttermei a Gordon Ramsay at Claridge's, a Gordon Ramsay at the Connaught, a Pétrus a Berkeley Hotelben és a The Savoy Grill. Gordon karizmatikus és temperamentumos személyiségének köszönhetően televíziós műsorai is igen népszerűek (mint például a hazánkban is műsorra tűzött Ramsay, a konyha ördöge és A fickó F-fel).

Gordon Ramsay célja, hogy a közös családi és baráti főzés és étkezés ismét életünk fontos eseményévé váljon. Nagy sikerű televíziós műsorának második sorozatában az országot járta, hogy a helyiekkel közösen készítsen el vasárnapi fogásokat - a hagyományos sültektől kezdve az egyszerűbb ételsorokon át a francia, olasz, spanyol és ázsiai ihletésű menükig. A tévéműsorban elkészített ételeket most pontos időbeosztással és hasznos tippekkel ellátott, háromfogásos (előételt, főételt és desszertet tartalmazó) menükre bontva kapja kezébe az olvasó. A könyvnek ott a helye minden Gordon Ramsay-rajongó polcán.
Forrás: alexandra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását