2024. március 19. - József, Bánk

Otthon került hátrányba a Körmend

A Körmend hazai pályán 17 ponttal kikapott a holland Eiffel Towers Den Bosch-tól a férfi kosárlabda EuroChallenge sorozat selejtezőjének első mérkőzésén.
2008. október 15. szerda 06:25 - Hírextra
Eredmény:
Polaroid-Lami-Véd Körmend - Eiffel Towers Den Bosch (holland) 71-88 (14-24, 21-16, 20-29, 16-19)

A magyar csapat legjobb dobói: Banks 21, Auriantal 12, Fodor G. 9

A magyar férfi együttesek közül a kontinentális megméretést egyedül vállaló körmendiek azonnal hátrányba kerültek, a túloldalon ellenállhatatlanul dobó Beasley révén a nyitónegyed közepén már 6-22-t mutatott az eredményjelző.

Az első felvonás a hét amerikait felvonultató hollandok tízpontos előnyével fejeződött be, ám a folytatásban magára talált az NB I legutóbbi ezüstérmese, és Auriantal irányításával többször is 3-4 pontra felzárkózott. A félidőben 35-40 volt az állás, a mezőnyből 65 százalékosan célzó rivális javára.

Nagyszünet után majdnem megtört a jég, de 42-43-nál nem sikerült - a meccs során először - átvenni a vezetést, sőt, a Den Bosch-ból érkezett alakulat egy 6-0-ás rohammal ismét meglépett.

A 27. percben Banks hibátlan büntetőzése ellenére 10 pontra nőtt a hátrány, három játékrész elteltével pedig már 55-69 szomorította a vasi híveket. A hátralévő időben már csak a vendégsiker mértéke volt kérdéses, az Eiffel Towers végül 17 ponttal nyert, így a Körmendnek nem sok esélye maradt az egy hét múlva sorra kerülő hollandiai visszavágóra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását