2024. május 17. - Paszkál

Elítélendő az iszlamofóbia

Elítélendő az iszlamofóbia, az iszlám vallást hátrányosan megkülönböztető magatartás, mert az ugyanúgy a rasszizmus egyik formája, mint az antiszemitizmus vagy más fajgyűlölő megnyilvánulás - áll a Magyar Iszlám Közösség csütörtökön az MTI-hez eljuttatott
2008. október 9. csütörtök 18:21 - Hírextra
Az iszlám közösség felhívta a figyelmet arra, hogy ezt a modern kori rasszista megnyilvánulást "az ENSZ és az Európai Unió egyaránt felismerte és elítélte".

Javaslatuk szerint Magyarországnak teljes mértékben alkalmaznia kellene a diszkrimináció ellenes, a faji egyenlőségről szóló uniós irányelveket. Ezért arra kérték a magyarországi politikai pártokat, hogy - ha még nem tették meg - írják alá és alkalmazzák az Európai Politikai Pártok Rasszizmus-mentes Társadalomért Chartáját. Ugyanígy a magyarországi hatóságokat arra kérték, hogy a tiltott rasszista anyagok terjesztésének megakadályozása céljából hozzanak az internet szolgáltatókról szóló jogszabályokat, és alkalmazzák azokat.

A Magyar Iszlám Közösség hivatkozott a Tárki 2008. szeptemberi reprezentatív mérésére, mely szerint a magyar társadalomban az arabok a leginkább elutasított népcsoport. A válaszadók több mint 80 százaléka utasította el arab menedékkérők befogadását, ráadásul a más kisebbséget szívesen befogadó válaszadók 83 százaléka is így nyilatkozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2008. október 9. 22:59
Nem is kell félni a tömeggyilkos terrorista araboktól!
Mert csak 150 évig voltak itt!
És csak 100 000 magyar gyereket raboltak el és vittek janicsárnak a Török szultánhoz!
Meg vallásuk is kimondja,hogy azt a területet,amit egyszer meghóditottak,az örökké iszlámnak minősül,és minden muszlimnak kötelessége ennek a területnek ujra iszlám kézre kerülésében mindent megtenni!
Azt kell tenni,amit az Izraeliek csinálnak:az arab terrorista tömeggyilkosokat kinyirják,oszt jó napot!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását