2024. május 14. - Bonifác

Sarah Palin ökológiai katasztrófa

Brigitte Bardot nyílt levelet intézett kedden Sarah Palinhez, az amerikai Republikánus Párt alelnökjelöltjéhez, és elítélte "környezetvédelmi kérdésekben tanúsított teljes felelőtlenségéért".
2008. október 8. szerda 10:58 - Hírextra
Az egykor sokat bálványozott volt filmsztár, jelenleg az állatok jogaiért küzdő ismert aktivista egyúttal azt kívánta a republikánus alelnökjelöltnek, hogy veszítse el a november 4-i választást, mert - mint írta - "a világ nyerne" Palin vereségével.

A francia híresség nyílt levele szerint Palin azzal, hogy tagadja az ember felelősségét a klímaváltozásban, síkraszáll a sarkvidéki kőolaj-kutatásokért, próbafúrásokért és ellenzi a globális felmelegedés által veszélyeztetett jegesmedvék védelmét, "szégyent hoz a nőkre, és rettentő veszélyt, valóságos ökológiai katasztrófát" jelent a világra nézve.

"Mindez az ön teljes felelőtlenségéről tanúskodik, és arról, hogy ön képtelen védeni vagy egyszerűen csak tiszteletben tartani az állatok életét" - írta Bardot. Kigúnyolta levelében az alaszkai kormányzónő egyik tréfás szófordulatát, nevezetesen azt, hogy Palin a republikánus konvención "rúzsos ajkú pitbullnak" nevezte magát, harciasságát próbálva érzékeltetni pártbeli társaival.

Erre reagálva Bardot "könyörögve kéri" az alaszkai kormányzónőt, hogy ne hasonlítsa magát ezekhez a derék jószágokhoz, mert - írta indoklásul - "biztosíthatom, hogy egyetlen pitbull, egyetlen kutya és egyetlen más állat sem olyan veszedelmes, mint ön".

A legendás B.B. 1986-ban hozta létre állatvédő szervezetét, ékszereinek és más személyes tárgyainak elárverezésével teremtve meg a Brigitte Bardot Alapítvány működésének anyagi alapjait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását