2024. május 6. - Ivett, Frida

Rendezmények miatti forgalomkorlátozások

Jelentős forgalmi korlátozásokra lehet számítani a hétvégén a fővárosban féltucatnyi rendezvény miatt; több útszakaszt pedig teljesen lezár a rendőrség.
2008. október 3. péntek 14:42 - Hírextra
A Tarka Magyar! Az Összefogás az Erőszak Ellen mozgalom felvonulása szombat délután négy órakor indul az Erzsébet térről. A szervezők előzetesen azt közölték, hogy a demonstráció résztvevői az Andrássy úton vonulnak végig egészen a Hősök teréig, ahol színes textildarabkákból összevarrják a tarka Magyarország jelképét.

A rendezvény zavartalan lebonyolításához a rendőrség már pénteken este nyolc órától forgalomkorlátozást vezet be minden, az Andrássy útba torkolló utcában, a korlátozásokat szombat éjfélig fenntartják, ez idő alatt tilos megállni ott.

Már pénteken megkezdődött és vasárnapig tart a Európa Kutyakiállítás 2008, amelyen több tízezer kutyát várnak a rendezők. A Fővinform szerint az esemény helyszínén, a HUNGEXPO környékén nagy forgalomra kell számítani a kutyakiállítás miatt, a 100-as buszok sűrűbben 9-20 óráig 10 percenként indulnak.

Vasárnap nemzetközi maratoni futóverseny indul 10 órakor a Hősök teréről. A futók érintik egyebek közt az Andrássy utat, a rakpartokat, a Petőfi, a Margit és az Árpád hidat, a Váci út-Lehel utca-Dózsa György út útvonalat. Az Oktogonnál mintegy 20 percig korlátozzák a forgalmat, a Nyugati téren a felüljárón futnak, így a Váci út külső szakasza a Ferdinánd hídon át közelíthető meg. A Kós Károly sétány 6-16 óráig lesz lezárva.

A hét utolsó napján az állatok világnapja alkalmából felvonulást tart a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség. A felvonulás reggel 10 órakor indul a Bazilika melletti parkolóból, a résztvevők az Andrássy úton végighaladva a Hősök teréig vonulnak. Az esemény kapcsán várható lezárásokról a Fővinform nem tudott beszámolni.

Ugyancsak vasárnap rendezik a rózsaszínű egészségnap és séta a mellrák ellen elnevezésű programot. A rendezvény már reggel 10 órakor megkezdődik az Magyar Tudományos Akadémia parkolójában felállított szabadtéri színpadon és 20 óra után a Lánchídon való sétával zárul. A rendezvény kapcsán délután hat és este kilenc óra között teljesen lezárják a Roosevelt teret, a Lánchidat és a Clark Ádám teret - közölte a Fővinform ügyeletese.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását