2020. október 23. - Köztársaság kikiált., Gyöngyi

Ki kell adni bizonyos adatokat

Bizonyos adatokat ki kell adnia a Magyar Televíziónak (MTV) a hetvenes-nyolcvanas években készült bábfilm-sorozatainak hasznosításáról - döntött kedden kihirdetett, első fokú, nem jogerős ítéletében a Fővárosi Bíróság.
2008. szeptember 30. kedd 10:05 - Hírextra
A kézhezvételtől számított 15 napon belül ki kell adni a pert indító Magyar Animációs Filmalkotók Egyesületének a Süsü, a sárkány jellegzetes figuráinak hasznosításáról 2002 és 2007 között az Ungor és Ungor Borház Kft.-vel kötött megállapodásra vonatkozó adatokat, valamint azt, hogy az MTV 2005 júliusa óta kötött-e ilyen megállapodást, és ha igen, akkor kikkel a Mekk Elek, az ezermester, továbbá a Mazsola, a Mazsola és Tádé, a Vízipók-csodapók és a Tévé Maci című alkotásokkal kapcsolatban.

Nyilatkoznia kell a nagyobbik köztelevíziónak arról is, hogy ezen időszakban kötött-e a figurák kapcsolódó felhasználására vonatkozó, úgynevezett merchandising-szerződést ezekre a művekre.
A bíróság ugyanakkor nem mondott ki ilyen kötelezettségeket a másodrendű alperes, a Pannónia Film Kft. esetében. Pataki Árpád bíró az indoklásban elmondta: a cég az eljárásban azt közölte, hogy ilyen adatokkal nem rendelkezik, márpedig ""a bíróság ezt felülbírálni nem tudja, kénytelen elfogadni".
A döntés kihirdetését követően Földváry Mónika, az MTV sajtóosztályának vezetője az MTI érdeklődésére azt közölte: az írásos ítélet kézhezvétele után határoz a társaság arról, hogy fellebbez-e.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását