2024. május 14. - Bonifác

Hamis diploma

Hamis volt Ali Kordan, az új iráni belügyminiszter oxfordi díszdoktori diplomája - ezt maga a politikus is kénytelen volt beismerni az Iran című napilap keddi közlése szerint. Kordan szerint "egy közvetítő" csapta be.
2008. szeptember 30. kedd 17:46 - Hírextra
A miniszter Ahmadinezsád iráni elnökhöz írt levelében azt hangsúlyozza: nem is sejtette, hogy diplomája, amelyet nyolc éve kapott, hamis lehet.

A Kordan önéletrajzában szereplő oxfordi díszdoktori cím hitelességét már augusztusi kinevezése idején kétségbe vonták az iráni képviselők. Ezt követően Nagy-Britannia legrégibb egyeteme közleményt adott ki, leszögezve, hogy "semmiféle olyan okmánnyal nem rendelkezik, amely szerint Ali Kordan díszdoktori vagy bármiféle más oklevelet kapott volna az egyetemtől".

A vita élesedésével Ahmadinezsád elnök sajtószóvivője egyenesen arra szólította fel a minisztert, hogy "hozzon bátor és helyes döntést, mielőtt mások hoznának helyes döntést ebben a kérdésben."
Ali Kordan az iráni elnöknek írt levelében elismerte, hogy a diploma hamis, de azt állította, hogy ezt nem is sejtette. Mint fogalmazott, a díszdoktori címet "egy közvetítő" révén kapta, aki a brit egyetem teheráni képviselőjének mondta magát. "A doktorátust tapasztalatom és ama dolgozat alapján nyertem el, amelyet az oxfordi egyetemnek küldtem a közvetítő révén" - írta Ali Kordan, aki úgy fogalmazott, hogy az okmány hitelességének kérdése fel sem merült benne.

Az iráni elnöknek írt levelében Ali Kordan nem nevezte meg a közvetítőt és arról sem szólt, hogy adott-e pénzt a díszdoktori címért. Közvetve elutasította a lemondás gondolatát is.

"Amikor megbízottam Oxfordba látogatott, meglepve értesültem arról, hogy az egyetem nem erősíti meg a diplomát... Megpróbáltam kapcsolatba lépni a közvetítőmmel, de nem találtam rá, és arra a következtetésre jutottam, hogy ő volt az, aki hibásan járt el" - írta az iráni elnöknek a belügyminiszter, hozzátéve, hogy feljelentette "a közvetítőt."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2008. szeptember 30. 19:58
Te meg mi a lóherét sunnyogsz még mindíg itt, kis zsidó barátom a hülye dumáddal? Már, megbocsáss !

Semmi gondom véled, dehát mégis, mi a lóf@szt akarsz?? Talán, ha előadnád, megbeszélhetnénk.

Dehát, te bejössz ide, ajvékolni, hogy jajjj Mózes, jajjjjj Zalathustra, jajjjjajjjj holocaust, hát a legtisztességesebb szándékkal sem tudok mit kezdeni véled.
Nem tudom fogod -e a mondandómat? .........
aser
2008. szeptember 30. 19:12
Nem kell csodálkozni,az arabok mindig hazudnak.Egy szavukat sem hiszem el!"Ez egy ilyen kultura"
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását