2024. április 29. - Péter

Távozik a főjegyző

Közös megegyezéssel távozni kíván posztjáról Csonkáné Balda Ilona Csongrád megyei főjegyző azt követően, hogy tájékoztatja a közgyűlést, mi történt a szerdán közte és Magyar Anna fideszes elnök között kialakult vita során - írta szombati számában a Délmag
2008. szeptember 27. szombat 09:07 - Hírextra
"A magyar közigazgatás, a magyar köztisztviselők elleni támadásnak tartom, ami szerdán a hivatalomban történt" - mondta a főjegyző a lapnak adott interjúban, s bár részletesen nem taglalta a történteket, annyit elmondott, fizikai erőszak történt közöttük, s nem az ő részéről.
Hozzátette: az esetet követően látleletet vetetett.

A nézeteltérés szakmai vitának indult, a főjegyző nem akart aláírni egy papírt, amit az elnök el akart venni tőle. Az esetnek négyen-öten is szemtanúi voltak, ők segítettek megfékezni az elnököt - olvasható az interjúban.

A főjegyzőt, ahogy fogalmazott, nagyon megviselték a történtek. "Én eddig emelt fővel jártam, és ezután is emelt fővel szeretnék járni. Nekem nincs miért szégyenkeznem. Engem ért támadás hivatalos személyként, hivatalos ügyben a hivatalomban" - mondta Csonkáné Balda Ilona a lapnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását