2024. május 6. - Ivett, Frida

A Fidesz is időhúzásban érdekelt

A csütörtöki Fodor-Orbán találkozón kiderült, hogy nemcsak a liberálisok ódzkodnak egy előrehozott választásoktól, hanem a Fidesz is - közölte Dávid Ibolya, az MDF elnöke csütörtökön az MTI-vel, az SZDSZ és a Fidesz vezetőjének megbeszélésére reagálva.
2008. szeptember 18. csütörtök 21:07 - Hírextra
Közleményében a demokrata fórum elnöke azzal indokolta álláspontját, hogy - mint írta - a tárgyaláson szóba sem került az előre hozott választás lehetősége, "ahogyan az SZDSZ által korábban oly hevesen sürgetett szakértői kormány sem".

Szerinte az SZDSZ-hez hasonlóan a Fidesz is az időhúzásban érdekelt, így nem lehet komolyan venni a parlament feloszlatásával kapcsolatos kezdeményezésüket. Dávid Ibolya a csütörtöki Fodor-Orbán találkozó alapján úgy látja, akkor lesz érdemes egy asztalhoz ülni az SZDSZ elnökével, ha Fodor Gábor végre kitalálja, tulajdonképpen mit is akar.

Az MDF elnöke úgy fogalmazott, hogy "a szakértői kormánynak elkeresztelt politikai blöffről" a demokrata fórum nem kíván tárgyalni Fodor Gáborral, ugyanis nem asszisztálnak ahhoz, ahogyan "az SZDSZ nevetség tárgyává teszi a politikát". Megjegyezte ugyanakkor, hogy az MDF gratulál a találkozóhoz, hiszen abból jól látszik, hogy a két pártelnök hosszú évek után ismét megtalálta a közös hangot.

A csütörtöki egyeztetésen az SZDSZ azt javasolta a Fidesznek, hogy a parlament fogadjon el egy olyan törvényt, amely nem engedi túlköltekezni a büdzsét, vagyis egy költségvetési plafont állapít meg, mert az ország legfőbb baja Fodor Gábor szerint az állam túlterjeszkedése.

Orbán Viktor a találkozó után arról beszélt, hogy nem sikerült feloldani a Fidesz és az SZDSZ közötti nézetkülönbséget a szakértői kormány, illetve az előre hozott választások ügyében, de abban egyetértettek a csütörtöki tárgyaláson, hogy szavazni kell a parlamentben a kormányfő Megegyezés című programjáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását