2024. április 20. - Tivadar

Kovács Katalint megbünteti a klubja

Megbünteti klubja Kovács Katalin kajakost, aki egy arany- és egy ezüstéremmel valamint egy negyedik hellyel a magyar küldöttség legeredményesebb tagja volt a pekingi olimpián.
2008. szeptember 17. szerda 21:36 - Hírextra
Az MTK indoklása szerint Kovács azért számíthat prémiummegvonásra, mert cserbenhagyta klubját, és nem olyan összetételű négyesben vett részt – Fábiánné Rozsnyói Katalin irányításával -, amelyben MTK-s versenyzők voltak. Kovácson kívül még Paksy Tímea és Fazekas Krisztina áll a klub alkalmazásában, velük kellett volna a válogatón rajthoz állnia, ő viszont Janics Natasát, Kozák Danutát és Szabó Gabriellát választotta.

Az egyesület még az olimpia előtt kezdeményezett fegyelmi eljárást a klasszis ellen, mert elhagyta edzőjét, Fábiánné Rozsnyói Katalint.

Kovács az olimpián már Sári Nándor irányításával három számban indult – ezt nem szerette volna Fábiánné -, egyesben negyedik lett, négyesben második, párosban pedig nyert Janics Natasával.
"Katasztrofális és jogszerűtlen az eljárás" – jelentette ki a kétszeres olimpiai bajnok jogi képviselője. "Eljárásjogi kifogásaink vannak, több sebből vérzik a határozat. Elég, ha csak abból indulunk ki, a klub alapszabálya nem ismeri a prémiummegvonást. Jelenleg ezzel sújtják ügyfelemet.

zámításaink szerint több mint egymillió forintról van szó, de nem is ezen van a lényeg, hanem a sportemberekhez nem méltó, felháborító eljáráson" - nyilatkozta az Indexnek Fábry György, Kovács Katalin ügyvédje.
Forrás: MTI/Index
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását