2024. április 25. - Márk

Lefagyasztott fürjeket találtak

Kilencvenegy európai fürj lefagyasztott tetemét találták meg a vámosok egy osztrák férfinál a hercegszántói határátkelő helyen - tájékoztatta Némedi Varga Éva, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense hétfőn az MTI-t.
2008. szeptember 1. hétfő 11:16 - Hírextra
Az osztrák férfi még vasárnap jelentkezett belépésre személygépjárművével a hercegszántói határátkelőhelyen, a pénzügyőrök kérdésére elmondta, bejelenteni való árut nem visz magával, a tételes vizsgálat során azonban a csomagtérben elhelyezett hűtőtáskában összesen kilencvenegy európai fürj lefagyasztott tetemet találtak elrejtve a vámosok - mondta a százados.

A Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársának előzetes szakvéleménye alapján a megtalált madártetemek védett fajhoz tartoznak, eszmei értékük mintegy ötmillió forint. A vámhivatal a madártetemeket lefoglalta, az osztrák férfi ellen pedig természetkárosítás miatt feljelentést tett - tudatta a sajtóreferens.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását