2024. április 25. - Márk

A bevándorlók száma nem növeli a bűnözést

A bevándorlás nem növelte a bűncselekmények számát Olaszországban - derült ki a Bergamói Egyetem, a párizsi közgazdasági egyetem és az olasz jegybank közös tanulmányából.
2008. augusztus 28. csütörtök 13:07 - Hírextra
Az olasz kutatók friss tanulmányukat az Európai Közgazdasági Szövetség és az Ökonometriai Társaság konferenciáján ismertették.

Az elemzésben összehasonlították a bevándorlók - törvényesen betelepülők és illegális bevándorlók - adatait az egyes olasz tartományokban 1996 és 2003 között történt bűncselekmények számával.

"Ökonometriai módszerekkel megállapítottuk, hogy a kriminalitás és a bevándorlás között semmiféle ok-okozati kapcsolat nincsen, ha erről a témáról kívánunk érdemben nyilatkozni, be kell vezetnünk egy harmadik fogalmat, például a gazdagságot" - összegezte a tapasztaltakat Paolo Buonanno, a Bergamói Egyetem professzora.

A más országokból származókat elsősorban azok a városnegyedek - illetve tartományok - szippantják be, ahol nagyobb eséllyel jutnak munkához. Ugyanakkor általában éppen ezekben a régiók a bűnözés célterületei is, hiszen a gazdagabb kerületekben átlagban a lakosság is gazdagabb. Ez a két tény tehát "közös térben" található, de nem függenek össze egymással.

"Vagyis az általános vélekedéssel szemben elméleti síkon nem létezik a bevándorlási hullámokat követő bűnhullám semmilyen típusú bűncselekmény - sem az életellenes, sem a droggal kapcsolatos, sem pedig a vagyon elleni cselekmények - esetében, mondta Buonanno a tanácskozáson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását