2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bravúr a kosárpályán!

A magyar férfi kosárlabda-válogatott fantasztikus mérkőzésen, szenzációs, 68-64-es győzelmet aratott az Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulójában az olasz csapat ellen.
2008. augusztus 24. vasárnap 07:37 - Hírextra
Eredmény, A csoport, 2. forduló:
Magyarország-Olaszország 68-64 (20-23, 22-10, 11-22, 13-9)
-----------------------------------------------------------
magyar pontszerzők: Báder 15, Németh 12, Trepák 11, Molnár 10, Sitku 10, Simon B. 4, Horváth 4, Fodor 2

Megilletődötten kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, ám az első időkérés után magára talált a csapat és tartani tudta a tempót a tavalyi spanyolországi Európa-bajnokságot megjárt olaszokkal. Az első negyed minimális itáliai előnnyel zárult, a második tíz percben aztán fokozatosan ellenfele fölé kerekedett Horváth Imre együttese és a félidőben 42-33-as hazai vezetéssel vonultak a nagy szünetre a játékosok.

A triplákat az addig 53 százalékos pontossággal értékesítő magyarok a harmadik negyedben elvesztették lendületüket, így az olaszok behozták hátrányukat, sőt meg is fordították az eredményt.
A mindent eldöntő utolsó játékrész előtt 53-55-öt mutatott az eredményjelző. Az utolsó tíz percet lendületesen, szervezetten kezdték a magyarok, az ellenfél jóval többet foglalkozott a játékvezetők ítéleteivel, mint a labdával és a pontszerzéssel. Az olaszok ziccereket hibáztak, igaz ebben nagy szerepe volt a hazai védekezésnek is.

A csapatok két pontos hazai vezetéssel vágtak neki az utolsó másfél percnek. A kihagyott olasz triplakísérlet után az ellentámadásból Németh révén négy pontra növelte előnyét a magyar válogatott, amelyet az összecsapás végéig sikerült is megőriznie.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását