2023. december 7. - Ambrus

Tömeges ételmérgezés

A Yazaki ukrán-japán vegyes vállalat ungvári autóvillamossági szerelőüzemének több mint félszáz dolgozója került kórházba ételmérgezéses tünetekkel az utóbbi két nap során - jelentette csütörtökön az ungvári ua-reporter.com internetes hírújság.
2008. augusztus 21. csütörtök 17:20 - Hírextra
A portál beszámolója szerint szerdán a vállalat 36 dolgozóját szállították az ungvári járványkórházba a mentők ételmérgezésre utaló tünetekkel. A betegeknél az üzem étkezdéjében kedden elfogyasztott ebéd után jelentkeztek a hőemelkedéssel, hányingerrel és fejfájással járó szimptómák. A páciensek egybehangzóan állítják, hogy a feltálalt fasírttól fertőződtek meg.

Csütörtökön délig a Yazaki-üzem további 17 munkatársa került az ungvári kórházba. Az egészségügyi intézmény szakorvosai nem zárják ki, hogy a multicég étkezdéjének valamelyik alkalmazottja a fertőzés forrása.

A közegészségügyi hatóság megkezdte az üzemi menza ételeinek és dolgozóinak mikrobiológiai vizsgálatát, amelynek eredményét pénteken teszik közzé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását